Традиційний футбольний турнір «Я-Патріот» у Смизі вдало розпочато. Понад 16 колективів 2014 р.н. завітали на перший етап цього футбольного дійства.
За матчами цієї вікової категорії дуже цікаво спостерігати. Футболісти правильно переміщаються , мають певні техніко-тактичні навички, командні розіграші та свою стратегію.

Помітно ріст усіх колективів. Тому з кожними роком конкуренція зростає, а ввійти до числа фіналістів все важче.
Всі колективи були розподілені на чотири групи. Тому у матчах цього етапу важливим був кожен гол, який міг відіграти ключову роль у виході в ¼.

Отож, після завершення групових матчів, пари вісімки чверть фіналістів виглядала наступним чином:
1.ФК «Мрія» м. Хмельницький – ФА Тернопіль;
2. ДЮСШ Верес (Рівне) – ФА «Олімп» м. Рівне;
3. ФЦ «Ковель-Волинь» м. Ковель – ФК «Динамо Фемілі» м. Рівне;
4. ФК «Чемпіон» м. Тернопіль – ФК «Іква Стир» м. Млинів.
Півфіналісти визначились в основний час, тому жодної інтриги для вболівальників не було.

У першому півфіналі ФК «Мрія» впевнено здолав ФЦ «Ковель-Волинь».
У другому, долю команд вирішила серія пенальті, в якій ФА «Олімп» була влучнішою ніж ФК «Чемпіон».

Матч за 3 місце був емоційним, але без захоплюючого сюжету. Вже з перших хвилин футболісти із м. Ковель почали більше пресингувати, а свої моменти перетворювали у голи. Тернополяни намагались чинити опір, створювали небезпечні атаки, але це було безрезультатно. 5:1 на користь ФЦ «Ковель-Волинь»

Фінальний матч був феєричним завершенням турніру. Емоції на трибунах важко описати словами. Адже кожному вболівальнику симпатизувала якась із команд.
Перші хвилини, а вже було відчутне напруження. При будь-якому вдалому моменті, футболісти обох колективів намагались завдати влучного удару по воротах. На 7 хвилині матчу гравець ФК «Мрія» фолить у центрі поля. Футболістка ФА «Олімп» – Ангеліна Баранова пробиває штрафний удар і мʼяч просковзує повз рук воротаря- 1:0. Буквально через дві хвилини хмельницькі захисники не розібравшись в ситуації біля своїх воріт дали змогу подвоїти рахунок рівнянам. А далі, ФА «Олімп» побудувала хорошу стратегію проти своїх суперників, зігравши від оборони. Правильний тактичний хід тренера допоміг залишити рахунок незмінним – 2:0. Це був незабутній фінал з неочікуваним результатом, адже ФК «Мрія» на цьому турнірі за весь шлях не втратила ні одного очка.

Отже, 1 місце – ФА «Олімп» м. Рівне;
2 місце – ФК «Мрія» м. Хмельницький;
3 місце – ФЦ «Ковель-Волинь» м. Ковель.

Доречі, рівняни змогли зберегти титул переможця у Смизі другий турнір підряд у цій віковій категорії.

З кожним роком ми намагаємось вдосконалювати рівень наших турнірів та сприяти розвитку дитячого футболу. А також, головним завданням кожного українця – це допомога нашим захисникам, завдяки яким ми маємо змогу зустрічатись на футбольних полях.

Цього року ми вперше провели благодійний аукціон, метою якого був збір на автомобіль для тренера «BRW-BIK» – Ігора Луньова, який зараз знаходиться на Донецькому напрямку.
На цьому турнірі головним призом став м’яч із підписом легенди українського футболу – Андрія Шевченка. За це ми завдячуємо голові Рівненської обласної асоціації футболу – Олегу Кучеру. Також розігрували копки фірми Adidas та піцу.
Завдяки нашим гостям турінру «Я-Патріот» вдалось зібрати 18 600 грн.
Також хочемо висловити подяку:
– Березькій гімназії, за яскраве відкриття турніру;
– Телерадіокомпанії із м. Броди, за чудову трансляції і коментування суботніх матчів;
– пекарні Bread. I Bakery, за смачну піцу для кожної команди- учасниці.

Особлива подяка нашому генеральному спонсору ПрАТ «Єврошпон-Смига» за підтримку у турнірі «Я-Патріот» та постійну фінансову допомогу.



Автор: Олена Василечко

16 переглядів
levkova
18 Березня, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *