Фестиваль дитячого футболу “Я-Патріот» у Смизі набирає обертів та щоразу завойовує більший авторитет. Три дні футбольних баталій восьмирічних дітей 2016 р.н. , викликали ураган емоцій у вболівальників, учасників та батьків.

У Смигу завітали 22 дитячих колективів з різних куточків України. Крім традиційних представників із заходу нашої держави , на цей раз гостями фестивалю стали юні вихованці ФК «Металіст 1925» м. Харків, ФК «Динамо» Київ та ФК «Премʼєр-Нива» м. Вінниця. Діти такого раннього футбольного віку лише опановують ази гри мільйонів. Тож у кожному матчі був присутній азарт , жага боротьби , у певній мірі майстерність , ну і сльози після невдач або жорсткої гри суперників.

Всі колективи були розділені на чотири групи. Вже на груповому етапі мали вдосталь ігрового часу щоб продемонструвати свої технічні вміння, тактичні навички та фізичну підготовленість аби у подальшому поборотись за нагороди у Лізі Європи та Лізі Чемпіонів.

У боротьбі в Лізі Європи найсильнішими виявились колективи: ФК «Чемпіон» м. Тернопіль, «Junior club” м. Львів та ФК «Дубно», ФК «Єврошпон» м. Радивилів.

У четвірку елітних команд турніру пробились : ФК Костопіль, ФК «Динамо» м.Київ , КДЮСШ Березне, ФК «Премʼєр-Нива» м. Вінниця.

Перший півфінал звів два колективи з Рівненщини. Напружена, вольова боротьба в основний проміжок часу не виявила переможця, а у серії пенальті омріяну путівку у фінал вибороли вихованці із Березного.

У іншій ½ столичні представники знаменитої школи «Динамо» впевнено обійшли вінничан і завоювали шанс поборотись за трофей.

Матч за 3 місце став досить легким для футбольного клубу «Премʼєр-Нива». Супротив костопільчан не дав для них позитивного результату. Із хорошим відривом вінницькі футболісти забирають бронзу.

У фіналі з перших хвилин розпочалась запекла боротьба у якій жодна команда не бажала поступитись, це і призвело до того, що переможець визначився у серії післяматчевих пенальті. Був момент, коли футболіст з нашої області , реалізувавши б свій момент , міг принести команді таку омріяну перемогу. Але психологічна стійкість, майстерність воротаря, впевненість у своїх силах вивели у переможці вихованців легендарного футбольного клубу України, які протягом усього турніру показували комбінаційну, результативну гру.

Отже,

1 місце – ФК «Динамо» м. Київ;

2 місце – КДЮСШ Березне;

3 місце – ФК «Прем’єр- Нива» м.Вінниця.

Цього етапу нам вдалось зібрати на благодійному аукціоні 13 000 гривень. Головним призом стала футболка «Динамо» м. Київ із підписами футболістів.

Також хочемо висловити подяку:

– Шепетинській гімназії за гарне відкриття ІV етапу турніру;

– Телерадіокомпанії із м. Броди, за чудову трансляції і коментування суботніх матчів;

– пекарні Bread. I Bakery, за смачну піцу для кожної команди- учасниці.

Особлива подяка нашому генеральному спонсору ПрАТ «Єврошпон-Смига» за підтримку у турнірі «Я-Патріот» та постійну фінансову допомогу.


17 квітня 2024 р.


Автор: Олена Василечко

19 переглядів
levkova
12 Вересня, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *